Tortillataart (foodblogswap)

Tortillataart (foodblogswap)

Dit recept voor tortillataart ontstond niet in mijn keuken, maar in die van Annemieke. Annemieke heeft ook een foodblog, namelijk: eethetbeter.nl. En vandaag deel ik een recept uit haar keuken met jullie. Deze tortillataart is een feestelijk avondmaal dat je in een handomdraai op tafel zet. Gevuld met alle ingrediënten die je normaal ook in taco of tortilla zou stoppen, maar dan in de vorm van een taart.

Je vraagt je misschien af waarom ik ineens van een andere foodblog aan het koken ben. Het zit zo: ik doe deze maand (en als het goed is de komende maanden) mee met de foodblogswap. Al lang voordat ik met mijn eigen foodblog begon had ik de foodblogswap bij andere bloggers al voorbij zien komen. Iedere maand krijgen alle deelnemende foodbloggers een andere foodblog toegewezen, om daar vervolgens een recept van te koken. Dit recept wordt dan vervolgens gedeeld op zijn of haar eigen foodblog. Voor mij is het de aller eerste keer dat ik mee doe met de foodblogswap en ik vond het een ontzettend leuke uitdaging om eens wat nieuws te proberen.

Comfort food

Het was best lastig om een recept te vinden op ‘Eet het beter’, omdat daar vooral een hoop hele gezonde recepten gedeeld worden. Begrijp me niet verkeerd ik houd heel erg van gezond eten, maar dit is meestal niet het type eten dat je vindt op Comfort Foodblog. Ik wilde voor de foodblogswap graag dicht bij mijn eigen soort recepten blijven, en daarom viel mijn keus al snel op de tortillataart. Die volgens mij zeker wel in de categorie comfort food thuis hoort. Al is het alleen al door de grote hoeveelheid kaas die er aan toegevoegd wordt.

Maar… ik zou mezelf niet zijn als ik een recept niet een klein beetje zou veranderen. Dat heb ik in dit geval dus ook gedaan, omdat het recept erg groot was en wij er maar met z’n tweeën van hoefden te eten. En gewoon omdat ik een (klein) beetje eigenwijs ben. Het was nog steeds vrij veel, maar wel erg lekker. Deze tortillataart is een leuk recept om je kinderen of visite mee te verrassen, want wie wil er nou geen taart als avondeten?

Recept tortillataart

Deze tortillataart is voldoende voor 3 personen.

  • 6 medium wraps
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 300 gram rundergehakt
  • Mexicaanse kruidenmix (ik gebruik altijd taco kruiden van Santa Maria Texmex)
  • 200 gram zure room
  • 250 gram geraspte kaas

Verwarm je oven voor op 200 ºC.

Begin met het snijden van de ui en paprika. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verwarm een pan op hoog vuur met een scheutje olie. Fruit de uit tot hij glazig is en voeg daarna de paprika toe. Bak op hoog vuur tot de paprika gaar is. Schep de paprika en de ui in een schaaltje en zet even apart.

Rul in dezelfde koekenpan het gehakt. Als het gehakt gaar is voeg je de paprika en de ui weer toe. Voeg de kruidenmix toe met 100 ml water. Laat de saus inkoken, zodat ‘ie niet echt meer vloeibaar is maar om het gehakt heen kleeft. Voeg de kidneybonen en de maïs toe, roer er doorheen en zet het vuur uit.

Tijd om de tortillataart te gaan stapelen! Je kunt dit doen in een ovenschaal, quichevorm of springvorm. Als je een springvorm gebruikt zou ik een stukje bakpapier op de bodem leggen. Begin met een tortilla en verdeel daar één derde van het gehaktmengsel over en bestrooi met een laagje geraspte kaas. Bestrijk een tortilla met zure room en leg deze er bovenop. Leg er vervolgens weer een tortilla met gehakt op, weer een met zure room, nog een met gehakt en eindig met een tortilla met zure room. Bestrooi de bovenkant van de taart rijkelijk met kaas.

Zet de taart voor 15 minuten in de oven of tot dat de bovenkant mooi goudbruin is. Daarna is het tijd om van je feestelijke tortillataart te gaan genieten, eet smakelijk!

Tortillataart

 

 

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *