Vegetarische Spaanse tortilla met asperges

Vegetarische Spaanse tortilla met asperges

Deze vegetarische Spaanse tortilla met asperges is een heerlijke lichte maaltijd. Lekker met een groene salade erbij of met een goed stuk brood. Een Spaanse tortilla is een ideale manier om restjes groenten op te maken. En wie heeft er nou geen eieren en een paar aardappels liggen? Een perfect avondmaal na een drukke werkdag. Of gewoon lekker makkelijk in het weekend.

Dit is een heerlijke voorjaars tortilla (en een oude foto, want dit recept post ik in januari). Ik raad je dan ook aan om groenten van het seizoen te gebruiken. Wissel de asperges bijvoorbeeld in voor champignons of pompoen.

Recept vegetarische Spaanse tortilla met asperges

  • 4 eieren
  • 200 gram asperges
  • 1 ui
  • 2 a 3 aardappels
  • 4 tomaatjes (formaat pingpongbal)
  • Zout, peper en olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snijd de aardappels in plakjes en kook ze gaar. Het schilletje kun je er gerust aan laten zitten. Verwijder de kontjes van de asperges en snijd ze in stukken. Snijd een ui in halve ringen en de tomaatjes in vieren.

Gebruik een ovenvaste pan of bak alles aan in een koekenpan en gebruik daarna een ovenschaal. Bak de ui in een scheut olijfolie aan. Doe er vervolgens de asperges bij en bak een paar minuten mee op hoog vuur.

Kluts ondertussen de eieren met een snuf zout en peper.

Haal de pan van het vuur en verdeel de rest van de ingrediënten in de pan. Giet er de eieren overheen en zet de tortilla voor 20 tot 30 minuten in de oven tot dat het ei gestold is. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische Spaanse tortilla met asperges
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *