Witlofsalade met appel

Witlofsalade met appel

Deze witlofsalade met appel is perfect voor bij de barbecue! Het is een perfect fris bijgerecht dat past bij een zwaarder hoofdgerecht zoals gegrilde vette vis zoals zalm of makreel. Maar ook als lunch is deze salade erg lekker. Bonus: zoals gebruikelijk is deze salade lekker gezond, simpel en ook nog eens vegetarisch!

De salade is super simpel, dus je zet ‘m in een mum van tijd op tafel! Daarnaast is het snijden van de appel in lucifers ook nog eens super goed voor je ‘knife skills’. Je hoeft de appel niet te schillen. Laat ‘m heel en snijd zo dun mogelijke plakjes tot je bij het klokhuis bent. Draai dan de appel een kwartslag en ga weer verder met plakjes snijden tot je alle kanten gehad hebt. Dit gaat het beste met een goed scherp koksmes. Leg vervolgens een aantal plakjes op elkaar en snijd er zo dun mogelijke reepjes van. Je kunt de appel natuurlijk ook gewoon in blokjes snijden, maar in reepjes is de smaak van de appel in de salade subtieler en mengt ‘ie mooier door de salade heen!

Recept witlofsalade met appel

Dit recept voor witlofsalade met appel is voldoende als bijgerecht voor 4 personen

  • 3 á 4 stronkjes witlof
  • 1 appel (sappig en zoet zuur zoals Elstar)
  • 50 gram rozijnen
  • 1 rode ui
  • handje pecannoten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van een halve citroen

Laat de rozijnen 10 minuutjes wellen in kokend water. Snijd de witlof in reepjes, de appel in lucifers (julienne) en de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Hak de pecannootjes fijn.

Meng de mayonaise, de yoghurt en het citroensap door elkaar. Hussel de salade in een kom met de dressing en voeg de pecannoten en rozijnen toe. Breng de salade op smaak met zout en peper en klaas is kees. Ik ben gek op recepten met weinig ingrediënten! Vooral in de zomer heb ik vaak weinig zin om lang in een warme keuken te staan. Geniet van je salade en eet smakelijk!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *