Recept voor Turkse pizza’s

Recept voor Turkse pizza’s

Dit recept voor Turkse pizza’s van Jamie Oliver is ontdekt door Megan. Maar ik ben er helemaal gek op en maak het met enige regelmaat. De Turkse pizza’s zou je in 30 minuten moeten kunnen maken, als we Jamie mogen geloven. Het is namelijk een van zijn 30 minute meals, bekend van het kookboek en tv-programma!

Niet lang geleden kochten Megan en ik een keukenmachine, eindelijk. Voorheen waren we alleen met het snijden van alle groente voor de Turkse pizza’s al 30 minuten bezig. Nu, met keukenmachine, halen we het half uur net. Maar ach, wat geeft het dat je iets langer bezig bent met koken, als het eindresultaat om op te vreten is?!

Een beetje van jezelf en een beetje van Jamie

Dit is dus een recept van Jamie Oliver, maar door de jaren hebben wij (lees: Megan) dit recept wat geperfectioneerd. No offence Jamie. 😉 Benieuwd naar deze overheerlijk Turkse pizza’s? Lees dan nu het recept en ga zelf aan de slag!

Turkse pizza’s

Voor 2 personen

Voor de pizza’s:

  • 350 gr rundergehakt
  • 1 tl shoarma kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 el tomatenpuree
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 middelgrote bloemtortilla’s

Voor de salade:

  • 2 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/2 ijsbergsla
  • balsamico dressing
  • 100 gr feta

Verwarm de oven voor op 250 °C en zet een koekenpan met een beetje olijfolie er in op het vuur. Bak het gehakt in de pan en voeg peper, zout, shoarmakruiden, rozemarijn en het paprikapoeder toe. Pers de knoflook tenen boven de pan uit zodra het gehakt rul gebakken is. Roer de tomatenpuree en het citroensap door het gehaktmengsel. Nu kan de pan van het vuur.

Maak de groente schoon en snij ze klein. Hierbij komt een keukenmachine goed van pas! De salade doe je vervolgens in een grote kom. Voeg naar smaak de balsamico dressing toe aan de groente.

Spreid het gehaktmengsel uit over vier tortilla’s en zet ze 5 – 8 minuten in de oven.

Haal je tortilla pizza’s uit de oven, doe er wat salade overheen en verkruimel de feta over je Turkse pizza. Rol ‘m op of vouw de pizza dubbel en genieten maar. Eet smakelijk!

Dit is een gastblog geschreven door mijn vriendin Martine. Zij zal hier af en toe haar favoriete recepten met jullie delen!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *