Romige preisoep

Romige preisoep

Weet je nog dat ik laatst vertelde dat mijn moeder de koningin in soep maken is? Dit recept voor preisoep komt ook bij haar vandaan. Preisoep is mijn lievelingssoep bij uitstek. Een van de lekkerste combinaties die je kunt maken is spek en prei, als je het aan mij vraagt. Je raadt het al, dat is precies wat er in deze soep zit! En nog een beetje meer natuurlijk…

Dit gebonden soepje is lekker romig en echt overheerlijk. En dat terwijl het een super simpel receptje is! Als ik niet zo veel tijd heb om te koken dan staat dit soepje vaak op tafel. Én omdat het zo snel klaar is én omdat het gewoon ontzettend lekker is. Je zet dit soepje in zo’n 20 minuten op tafel. Maar goed, genoeg met het verkooppraatje tijd voor het recept!

Recept preisoep

voor 2 personen

  • 2 preien
  • 250 spekreepjes
  • 30 gram boter
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 600 ml water
  • 400 ml melk
  • 2 kippenbouillonblokjes

Snijd de prei in halve ringen. Bak de prei in de boter in een grote soeppan tot dat de prei gaar en zacht is. Voeg dan de twee eetlepels bloem toe. Roer goed en laat de bloem even aanbakken. Giet er nu beetje bij beetje 600 ml koud water bij. Steeds goed roeren na iedere scheut zodat er geen klontjes in komen. Aan het einde kun je het water in grotere hoeveelheden toevoegen.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.

Voeg de twee kippenbouillonblokjes, de melk en de uitgebakken spekjes en een snuf peper toe aan de soep. Laat even doorkoken en de soep is klaar. Lekker met een stokbroodje met kruidenboter. Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *