Quesedilla’s met kip, ananas en paprika

Quesedilla’s met kip, ananas en paprika

Quesedilla’s zijn voor mij echt ultiem vrijdagavond comfort food. Simpel, maar o zo lekker! Ideaal om een drukke week en/of dag mee af te sluiten. Ik maak mijn quesedilla’s meestal met kipfilet, ananas, geroosterde puntpaprika en heel veel kaas. Dit is mijn favoriete combinatie, maar je kunt er van alles aan toevoegen om ze precies te maken zoals jij ze lekker vindt.

Ik moet toegeven: dit is niet bepaald een gezonde maaltijd door de grote hoeveelheid kaas die je moet gebruiken. Maar af en toe mag er best iets lekkers en ongezonds op tafel staan. Als ik dan een keer zondig,  ga ik vaak voor deze overheerlijke quesedilla’s. Ik zet er bijna altijd een gezonde en hele lekkere Mexicaanse salade bij op tafel, zodat we toch wat groenten binnen krijgen.

Recept quesedilla’s

Voor 2 quesedilla’s 

  • 4  wraps
  • 1 kipfilet
  • tacokruiden
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 2 geroosterde puntpaprika’s (uit pot)
  • 200 gram geraspte kaas

Snijd de kipfilet doormidden zodat je twee dunne kipfilets krijgt. Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de tacokruiden. Verwarm een grillpan of contactgrill tot dat ‘ie goed heet is en grill dan de kip.

Laat de kip afkoelen. Snijd de geroosterde puntpaprika’s in reepjes. Snijd vervolgens de kip in reepjes. Beleg een tortilla met een laagje geraspte kaas reepjes kip, stukjes ananas en reepjes paprika. Strooi er opnieuw een laagje geraspte kaas overheen en bedek het met nog een tortilla.  Maak je grillpan of contactgrill schoon en warm ‘m opnieuw op, je kunt voor deze stap ook een gewone koekenpan gebruiken. Leg je quesedilla op (of tussen) de warme grill tot dat ‘ie mooi bruin gestreept is en de kaas gesmolten is.

Ik beleg meestal alle quesedilla’s voordat ik ga grillen, want quesedilla’s moet je eten als ze warm zijn! Ik grill één quesedilla en dan eten we ‘m gelijk op, daarna leg ik pas de volgende onder de grill. Als ze afkoelen stolt de kaas en dan zijn ze net iets minder lekker. Serveer de quesedilla’s met guacemole, salsa of een frisse Mexicaanse salade. Eet smakelijk!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *