Pasta met rode saus, rucola & kipfilet

Pasta met rode saus, rucola & kipfilet

Weer een recept voor een pastagerecht. Ja, ik ben een echte fan van Italiaans eten! Dit is een pasta recept dat Megan zelf heeft bedacht. We eten het regelmatig, omdat het simpelweg zo heerlijk is. Het is een pastagerecht met een rode saus, rucola, kip en Parmezaanse kaas. Wat wil je nog meer?! Oh ja, het is ook nog eenvoudig te maken.

Goed proeven is het belangrijkste bij deze pastasaus. Je begint met het toevoegen van ongeveer een eetlepel suiker en een theelepel balsamico azijn. Is de saus te zuur doe je er nog een beetje suiker bij. Te zoet? Dan voeg je nog een beetje balsamico azijn toe. Zo ga je door tot je precies de perfecte verhouding hebt.

Wij vinden het lekker om er een stukje kipfilet bij te eten. Je maakt het perfecte hapje door een stukje kipfilet te combineren met een beetje pasta en een beetje rucola. De smaken vullen elkaar goed aan. Als je liever geen vlees eet, of gewoon niet zo’n zin hebt in kip kun je het gerecht prima zonder eten. De saus is daarnaast een goede basis waar je meer groenten zoals courgette en champignons aan toe kan voegen.

Pasta met rucola en kipfilet

Voor 2 personen

  • 200 gr spaghetti
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein blikje (75 gr) tomatenpuree
  • 6 blaadjes basilicum
  • suiker
  • balsamico azijn
  • 400 gr tomaten blokjes
  • 300 gr rucola
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kipfilet
  • cajunkruiden

Zet water op om de pasta te koken. Snipper de rode ui en bak dit in olie in een wok of hapjespan. Pers de knoflook uit en bak het kort mee. Voeg de tomatenpuree toe. Bak de puree even mee om het te ontzuren. Nu kunnen de tomaten blokjes worden toegevoegd aan de pan. Snij of scheur de blaadjes basilicum en strooi ze over je saus. Naar smaak voeg je nu zout, peper, suiker en balsamico azijn toe. Goed proeven! Is ‘ie lekker? Dan is je saus klaar!

Kook de pasta volgens de omschrijving op de verpakking. Leg de kipfilet plat op een snijplank en haal je mes er horizontaal langs. Zo snij je de filet doormidden waardoor het stuk vlees de helft minder dik wordt. Daardoor is de kip sneller gaar en omdat je ‘m korter bakt wordt het vlees niet droog. Bestrooi de platte kipfiletjes met cajunkruiden om ze wat meer pit te geven. Nu kun je je spierballen te voorschijn halen… De kipfilets moeten plat worden geslagen. Hier is speciaal keukengereedschap voor, maar een koekenpan werkt net zo goed. Je kunt er een vershoudfolie of aluminiumfolie tussen doen om te zorgen dat de kip niet aan de onderkant van je pan blijft plakken.

Bak de kipfilets in een koekenpan in wat olie. Als je pasta gaar is kan het bij de pastasaus. Serveer zodra je kip gaar is de saus en kipfilets met frisse rucola en lekkere Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Dit is een gastblog geschreven door mijn vriendin Martine. Zij zal hier af en toe haar favoriete recepten met jullie delen!

Deel dit bericht!


1 thought on “Pasta met rode saus, rucola & kipfilet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *