Noodlesoep met kip, champignons en paksoi

Noodlesoep met kip, champignons en paksoi

Zoals mijn oma de beste is in koekjes bakken is mijn moeder de beste in soep maken. Toen ik nog thuis woonde aten we iedere zondag tussen de middag soep. Iedere zondagochtend maakte mijn moeder verse soep, elke week iets anders. Een van mijn favoriete soepen die regelmatig voorbij kwam is noodlesoep met kip. Een heerlijke en super simpele soep, geschikt voor de lunch maar ook als avondeten.

Ik houd van soepjes. Vooral als het buiten koud is vind ik het heerlijk om daarna op te warmen met een kopje soep. Inmiddels is het koude weer zo goed als achter de rug, maar wie zegt dat je met lekker weer niet van een soepje kan genieten? Meestal eten we soep als avondeten. Ik kies dan vaak voor een wat meer vullende gebonden soep. Deze soep is op basis van bouillon en daarom wat lichter. Dit maakt de soep ook heel geschikt voor de lunch. Wil je ‘m toch voor het avondeten maken? Dan schep je gewoon een extra kommetje op!

Noodlesoep met kip, champignons en paksoi

voor 6 ruime koppen

  • 1 pakje instantnoodles kip
  • 2 kippenbouten
  • doosje kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 2 kippenbouillonblokjes

Vul een grote soeppan met twee liter water en breng dit aan de kook. Voeg ondertussen de twee bouillonblokjes en het zakje kruiden van de noodles aan het water toe. Leg als het water kookt de twee kippenbouten in het water en laat ze gaar koken. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Haal de kippenbouten uit het water en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de paksoi in repen en de champignons in vieren. Als de kippenbouten zijn afgekoeld kun je het vel er af halen en het vlees van de botten plukken. Trek het vlees met twee vorken of met je handen uit elkaar en voeg het weer toe aan de bouillon.

Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de paksoi en de champignons toe. Laat ze voor vijf minuutjes meekoken en proef daarna of de soep goed op smaak is. Als de soep nog te flauw is voeg dan een beetje zout en peper of nog een half bouillonblokje toe. Voeg vervolgens de noodles toe. Laat de noodlesoep nog even aan de kook komen en draai daarna het gas uit. Laat de soep tien minuten staan.

Als je het lekker vindt kun je gebakken uitjes bovenop je noodlesoep strooien en er een beetje chilisaus in doen. Eet smakelijk!

 

 

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *