Mosselen met chorizo en tomaat

Mosselen met chorizo en tomaat

Dit recept voor mosselen met chorizo en tomaat is heerlijk zomers en super simpel om te maken. Ik ben gek op mosselen en maak ze eigenlijk veel te weinig klaar! Terwijl het eigenlijk niet eens zo veel werk is (buiten het schoonmaken dan). Dit recept is simpel, heeft weinig ingrediënten, is super lekker en staat zó op tafel! Het doet me denken aan vakantie, door de enigszins Spaanse smaken. Ik eet ze dan ook het liefste op mijn balkonnetje in de zon met een lekker glas wijn.

Wij eten mosselen standaard met lekker knapperig stokbrood. Dit heb je gewoon nodig om de heerlijke saus mee op te soppen. Je kunt er voor kiezen om nog een salade of frietjes erbij te serveren, maar wij hebben eigenlijk altijd genoeg aan alleen de mosselen en het stokbrood. Het ligt er een beetje aan hoeveel je in huis haalt en voor hoeveel personen. Wij delen altijd 2 kg mosselen met z’n tweeën, maar eten er dan dus niet zo heel veel meer bij.

Recept mosselen met chorizo en tomaat

Dit recept voor mosselen met chorizo en tomaat is voldoende voor twee personen

  • 2 kg mosselen
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • vers stokbrood

Was de mosselen goed in koud water en controleer of ze niet kapot zijn en/of open staan om te voorkomen dat je een mossel eet die niet helemaal goed meer is. Snijd de ui in halve ringen, maak de teentjes knoflook schoon en halveer de cherrytomaatjes. Snijd 100 gram chorizo in kleine blokjes.

Verwarm in een grote koekenpan, hapjespan of wok een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de helft van de ui. Knijp hierbij één teentje knoflook uit en voeg de chorizo toe en bak even mee. Voeg de helft van de tomaatjes en de helft van de mosselen toe en bak op hoog vuur tot alle mosselen open staan en gaar zijn (dit duurt 5-10 minuten). Schud de mosselen af en toe om door goed met de pan heen en weer te bewegen.

Eet de mosselen op terwijl ze warm zijn! Ik maak ze altijd in twee porties, omdat ik geen pan heb die groot genoeg is om 2 kg tegelijk in klaar te maken. Daarnaast zijn ze ook het lekkerst als ze warm zijn en als je ze in twee keer maakt krijgen ze niet de kans om af te koelen. Eet smakelijk!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *