Mexicaanse kipburgers

Mexicaanse kipburgers

Deze Mexicaanse kipburgers zijn super simpel, snel en ook nog eens heel lekker! Een perfect maaltje voor in het weekend als je het mij vraagt. Samen met een paar tacochipjes en een koud Mexicaans biertje echt ultiem comfort food.

Ik maakte deze kipburgers afgelopen weekend, omdat ik nog iets ‘moest’ koken voor de foodblogswap. Ik nam een kijkje op de foodblog van Elke en dit was het eerste recept wat ik zag. Meestal scroll ik nog een beetje verder en maak ik een ouder recept, maar ik kon deze kipburgers niet meer uit mijn hoofd zetten.

Comfort food

Niet dat er weinig lekkere recepten op Elke haar foodblog staan, het tegendeel zelfs. Comfort food fans zijn ook bij Elke aan het goede adres. Maar ik had gewoon zin in simpel en goed comfort food, dus de keuze voor deze burgers was snel gemaakt. Ik heb de toppings een klein beetje aangepast, om het (voor mijn gevoel) een beetje Mexicaanser te maken. De burgers waren overheerlijk, maar wel de moeilijkste burgers ooit om zonder knoeien op te eten.

Recept Mexicaanse kipburgers

Dit recept voor Mexicaanse kipburgers is voldoende voor 4 burgers

  • 200 gram kipfilet
  • 1 halve ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 4 keizerbroodjes
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • ijsbergsla of
  • salsa
  • zure room

Maak gehakt van de kipfilet door het samen met de ui, de kruiden en het zout en peper te vermalen in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan ongekruid kippengehakt of snijd de kipfilet heel fijn en meng hier de kruiden doorheen. Maak 4 burgertjes van het kipmengsel.

Bak de broodjes af volgens de instructies op de verpakking en snijd ondertussen de tomaat en de avocado in plakjes.

Bak de kipburgers in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Leg voor de laatste halve minuut de plakjes kaas op de burgers.

Smeer op de onderkant van de broodjes een beetje salsa en zure room. Beleg met de sla, daarna de burgers en vervolgens de tomaat en avocado. Serveer met tortillachips. Eet smakelijk en succes met opeten!

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *