Hartveroverende pasta

Hartveroverende pasta

Deze liefde gaat wel door de maag, dat blijkt wel! De allereerste keer dat ik voor mijn vriendin kookte maakte ik dit gerecht en inmiddels zijn we bijna drie jaar verder.

Daar ging ik dan, met mijn tas vol boodschappen stapte ik in de bus. Het was 1 januari en die avond zou ik voor het eerst voor haar gaan koken. Je begrijpt misschien dat daar een hoop gepieker aan vooraf ging. Wat moet ik maken, speel ik op safe of maak ik iets uitdagends? Ik liep namelijk al een tijdje op te scheppen over mijn kookkunsten en moest nu gaan bewijzen dat ik niet gelogen had.

Een goede keus

Ik besloot op safe te spelen en pasta te maken, want: wie lust er nou geen pasta? Ik koos een ovenschotel die niet te veel werk was. Een recept waarvan ik zeker wist dat het goed zou lukken, ik wilde tenslotte wel een beetje indruk maken.

Inmiddels voelt die avond al weer als lang geleden, ik kan me de precieze details niet eens meer herinneren. Grote kans dat ik de pasta liet overkoken omdat ik stiekem een beetje zenuwachtig was. Eén ding weet ik in ieder geval zeker, ze vond het lekker! En ik mocht blijven en nog heel veel vaker voor haar koken.

‘’Kunnen we weer die ene pasta eten?’’

Deze ovenschotel is een van onze favoriete gerechten geworden, hij staat nog regelmatig op tafel. Het is echt een ideaal gerecht voor als je gasten krijgt. Je kan ‘m helemaal van te voren maken en later pas in de oven schuiven.

Pasta met spinazie, parmaham en kaas uit de oven

Ingrediënten

  • 200 gram penne
  • 225 gram spinazie à la crème
  • 1 prei
  • 70 gram parmaham
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Doen

Het is het handigste als je de spinazie à la crème eerst laat ontdooien, probeer deze dus een paar uur van te voren uit de vriezer te halen. Geen ramp als je dit vergeten bent (wat ik dus meestal doe…), dit kunnen we later nog oplossen!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Snijd daarna de prei in halve ringen en bak deze in een beetje olijfolie tot dat het zacht is. Ondertussen kun je de parmaham fijn snijden of scheuren en de tomaat in plakjes snijden. Als je de spinazie bent vergeten te ontdooien kun je deze nu bij de prei doen, zodat het smelt in de pan.

Als de pasta gaar is dan kun je ‘m afgieten. Meng de pasta vervolgens door de prei en roer de spinazie (als deze nog niet door de prei heen zit), de geraspte kaas, de parmaham en wat zout en peper er door heen.

Doe het pastamengsel in een ovenschaal en beleg met de plakjes tomaat. Pluk met je vingers de bol mozzarella in stukjes en strooi dit over de tomaten heen. De pasta mag nu in de oven, na een half uurtje is ‘ie klaar. Eet smakelijk!

Dit artikel is eerder verschenen op Smakelijkeverhalen.nl.

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *