Gevulde puntpaprika’s met tomaat, gehakt en mozzarella

Gevulde puntpaprika’s met tomaat, gehakt en mozzarella

Dit recept voor gevulde puntpaprika’s is een van mijn nieuwste ontdekkingen. Nouja, eigenlijk heeft m’n vader dit recept ontdekt en sinds ik het daar een keer gegeten heb staat het hier ook regelmatig op tafel. Rode puntpaprika’s zijn mijn favoriete soort paprika’s, omdat ze zo lekker zoet zijn. In dit recept worden ze heerlijk zacht in de oven. Deze gevulde puntpaprika’s zijn super simpel om te maken, maar wel heel erg lekker!

De paprika’s zijn gevuld met gehakt en tomaat, met een beetje mozzarella bovenop. Maar zonder kaas smaken ze ook prima kan ik je vertellen. De laatste keer dat ik ze maakte, tevens de keer dat ik er foto’s van maakte, was ik in de veronderstelling dat ik nog mozzarella in de koelkast had liggen. Dit was niet het geval… De foto’s zijn dus zonder mozzarella, maar je kunt je vast wel voorstellen hoe het er uit ziet als er wel mozzarella bovenop zit!

Recept gevulde puntpaprika’s

Dit recept voor gevulde puntpaprika’s is voldoende voor 2 á 3 personen

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilipoeder
  • flinke theelepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • bulgur of couscous voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Snipper de ui en fruit in een laagje olijfolie in een koekenpan. Als de ui mooi glazig is voeg je het gehakt toe. Maak het gehak fijn met een spatel en laat het bakken tot het gehakt gaar is. Knijp met een knoflookpers een teentje knoflook uit boven de pan en voeg de chili- en paprikapoeder toe. Breng het gehakt op smaak met een flinke snuf zout en peper. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het op hoog vuur pruttelen tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden. Laat het groene steeltje zitten maar verwijder de zaadlijsten. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie. Vul de paprika helften met het gehakt mengsel en leg ze op de bakplaat. Verdeel de mozzarella eroverheen en zet ze voor een half uurtje in de oven.

De gevulde puntpaprika’s zijn klaar als de mozzarella mooi gekleurd is en de paprika’s zacht. Serveer de paprika’s met bulgur of couscous. Eet smakelijk!

Gevulde puntpaprika's

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *