Gevulde portobello (vegetarisch)

Gevulde portobello (vegetarisch)

Deze vegetarische gevulde portobello is echt to die for! En nog meer goed nieuws: je hebt dit gerecht in een handomdraai gemaakt. De oven doet bijna al het werk.

Dit hoofdgerecht is niet moeilijk om te bereiden, maar ziet er wel heel feestelijk uit. Perfect voor een avondje op de bank, maar ook heel erg geschikt als gerecht voor tijdens Kerstmis. Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

Recept gevulde portobello’s

Dit recept is voldoende voor twee vegetarische gevulde portobello’s.

  • 2 portobello’s
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 volle eetlepels roomkaas
  • hand geraspte kaas

Snijd de rode ui en de aubergine in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur en voeg olijfolie toe. Wees niet te zuinig met de olie want de aubergine zuigt veel van de olijfolie op. Als de pan goed warm is dan voeg je de ui toe. Als deze blokjes een beetje zijn aangefruit dan gooi je ook de aubergine blokjes in de pan. Zorg ervoor dat de aubergine goed gaar gebakken wordt, dit duurt zeker 10 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.

In de tussentijd kun je de portobello’s schoonmaken en de steeltjes verwijderen. Ook de sporen kun je voorzichtig met een lepeltje uit de portobello schrapen zodat je ze goed kunt vullen. Laat de oven voorverwarmen op 200 ºC.

Als de aubergine goed gaar is dan voeg je een geperst teentje knoflook toe. Laat de knoflook niet te lang meebakken want dan verbrandt het. Draai het vuur uit en voeg de roomkaas en wat geraspte kaas toe.

Schep het ui-aubergine mengsel voorzichtig in de portobello’s en strooi de rest van de geraspte kaas er bovenop. Leg de overheerlijke paddenstoelen op een bakplaats en schuif ze in de voorverwarmde oven. Een kleine 20 minuten later kun jij genieten van heerlijke gevulde vegetarische portobello’s!

Oh ja… heb je iets van het mengsel over? Dan kun je dat terwijl je op de oven wacht lekker oppeuzelen. 🙂

Je kunt de portobello’s serveren met gebakken aardappeltjes (ook uit de oven) en een frisse salade.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische gevulde portobello
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *