Familierecept voor pasta met roomkaas

Familierecept voor pasta met roomkaas

Ben je op zoek naar een eenvoudig – maar super lekker – recept voor een pasta gerecht met Boursin? Blijf dan lezen! Net zoals vele andere succesrecepten is dit een recept dat is doorgegeven in mijn familie. Ik heb het gekookt voor Megan en zij heeft er op haar beurt weer over verteld tegen haar ouders, die het nu ook af en toe eten.

Eten in een studentenhuis

Een aantal jaren geleden werd ik uitgenodigd de kamer van mijn nichtje Marthe in Tilburg te komen bekijken. Ik mocht ook een hapje mee eten en was erg benieuwd naar haar kookkunsten. De keuken, schoner dan je zou verwachten in een studentenhuis, was klein maar beschikte over een prima fornuis. Terwijl Marthe druk bezig was met de ‘mise en place’ stond een van d’r roomies zijn eten te bereiden: een lekkere diepvries pizza. Benieuwd wat wij aten die dag? Het recept voor de pasta van Marthe vind je hieronder.

Pasta met zalm, courgette en roomkaas

Voor 2 personen

  • 200 gr farfalle pasta
  • 1 courgette
  • Boursin (of andere roomkaas)
  • 200 gr gerookte zalm (in reepjes)
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 witte ui

Begin met het koken van de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. In de tussentijd snij je de courgette in plakken. De plakken kun je bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan. Haal de courgette plakken uit de pan zodra ze mooi verkleurd en gaar zijn.

Snipper de ui. Gebruik een wok of hapjespan om de ui in aan te fruiten. Doe de spinazie erbij en laat dit slinken. Voeg de gegrilde courgette toe aan de spinazie en ui. En schep een paar lepels (naar smaak) Boursin of andere roomkaas in de pan. Ruikt lekker hè?!

De pasta (die inmiddels gekookt en afgegoten is) kun je nu aan je groente mengsel toevoegen. Als laatste gaan de gerookte zalm reepjes in de pan. Verwarm de vis maar zorg dat ‘ie niet verder gaart.

Tijd om te proeven! Indien nodig: zout en/of peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Dit is een gastblog geschreven door mijn vriendin Martine. Zij zal hier af en toe haar favoriete recepten met jullie delen!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *