Fajita’s met biefstuk

Fajita’s met biefstuk

Opzoek naar een overheerlijk gerechtje voor in het weekend? Maak dan een keer fajita’s. Ik vind fajita’s net een beetje te speciaal voor een ‘gewone’ doordeweekse dag. Omdat ze zo ontzettend lekker en een klein beetje stout zijn. En omdat je er net een beetje meer tijd aan moet besteden. Maar laat je door mij vooral niet tegenhouden om ze gewoon op een doordeweekse dag te maken.

Gek op Mexicaans

De Mexicaanse keuken is een van mijn favoriete keukens. Burrito’s, taco’s, fajita’s en nacho’s, ik ben er allemaal even gek op. Regelmatig staat er dan ook een Mexicaans gerecht op tafel. Vaak als ik niet zo veel tijd heb maak ik een lekker mengseltje met Mexicaanse kruiden, kip, bonen, paprika en maïs. Om dit dan vervolgens in een wrap te doen met avocado, salsa en zure room, overheerlijk!

Deze fajita’s zijn net een beetje bijzonderder dan dat. Ze bevatten maar weinig ingrediënten, maar dat maakt ze niet minder lekker. Door de biefstuk zijn ze voor mij net een beetje specialer. En terwijl ik voor burrito’s nog wel eens zwicht voor kant en klare kruiden, maak ik voor fajita’s altijd mijn eigen kruidenmix. Als je liever geen biefstuk gebruikt kun je dit ook makkelijk vervangen door kip. Ik zou dan wel voor kippendijen gaan, want die zijn net een stukje lekkerder dan kipfilet.

Recept fajita’s met biefstuk

voor 2 personen

 • 4 tortilla wraps
 • 2 biefstukjes
 • 3 paprika’s (rode en/of gele)
 • 2 uien
 • geraspte kaas
 • 1 limoen
 • 50 ml olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel komijn
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • snufje chilipoeder
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 theelepel zout
 • snufje peper

Begin met het maken van de marinade. Pers of knijp de limoen uit. Meng het sap van de limoen met de olijfolie, een uitgeperst teentje knoflook, de gemalen komijn, het paprikapoeder, het chilipoeder, de suiker, het zout en de peper. Roer de marinade goed door elkaar en leg de biefstukjes in de marinade. Laat de biefstukjes minstens een half uur marineren, maar het liefst een paar uur langer.

Haal de biefstuk uit de koelkast. Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in reepjes. Laat een grote koekenpan heet worden en giet er een groot deel van de marinade van de biefstuk in. Bak de uien en paprika op hoog vuur tot de uien bruin zijn en de paprika’s helemaal zacht. Dit duurt minstens 20 minuten en soms zelfs een half uur. Het is niet erg als de paprika’s een beetje aanbranden, daar gaan ze juist lekker van smaken. Het is belangrijk dat je geduldig bent tijdens het bakken van de groente. Ze zijn echt het allerlekkerst als je ze lang laat bakken!

Als de paprika’s gaar zijn draai je het vuur omlaag, tijd om de biefstuk te gaan bakken. Verhit een grillpan tot ‘ie gloeiend heet is en bak daarin de biefstukjes. Bak de biefstuk ongeveer 2 á 3 minuten aan iedere kant, zodat ze nog mooi rosé zijn in het midden. Verwarm ondertussen de tortilla’s in de magnetron of in een koekenpan.

Snijd de biefstuk in reepjes. Beleg de warme tortilla’s met de paprika en ui, de biefstukreepjes en bestrooi met geraspte kaas. Als je het lekker vindt kun je er ook nog een sausje op doen zoals salsa, zure room of guacemole, maar ik vind dit persoonlijk niet nodig. De groenten, het vlees en de kaas hebben zo veel smaak dat een sausje dat naar mijn idee alleen maar ‘verpest’. Eet alles snel op, want het is zo weer afgekoeld. Eet smakelijk!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Fajita's met biefstuk
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *