Simpele courgettesoep

Simpele courgettesoep

Dit is een super eenvoudig, maar natuurlijk wel overheerlijk, recept voor courgettesoep. Courgette is een lekkere groente die je kunt bakken of koken. In dit recept gebruik ik beide kooktechnieken. Mijn courgettesoep is een ideaal gerecht om te eten wanneer je weinig tijd hebt om te koken, maar toch graag iets (semi-)gezonds wil eten. De soep kun je serveren met een vers stokbroodje met kruidenboter.

Vegetarische soep

Dit recept voor courgettesoep is vegetarisch. Maar mis je toch vlees of vis dan zou je de soep naar eigen smaak kunnen aanpassen natuurlijk. Op internet zijn veel recepten voor soep van courgette te vinden met gerookte zalm of spekblokjes. Let op: je hebt een staafmixer of blender nodig voor dit gerecht. Deze vegetarische soep zet je in 30 minuten op tafel. Fan van soepjes? Kijk dan ook eens naar het recept voor preisoep.

Recept courgettesoep

Hieronder vind je het recept voor de courgettesoep en de benodigde ingrediënten.

voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillontabletjes (groente)
  • water
  • 150 ml kookroom (light)
  • stokbrood
  • kruidenboter

Snipper de ui en hou je knoflookpers gereed. Was de courgettes en snij ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verspil geen tijd aan net snijwerk, straks wordt alles toch in de blender gegooid. Zet een wok of hapjespan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de uitgeperste knoflook aan je pan toe. En voeg als laatst de courgette toe en geef alles de tijd om lekker zacht te worden.

Na 5 minuutjes kun je de bouillontabletjes en water toevoegen. Meestal voeg ik iets meer dan een halve liter water toe. Maar je zou ook meer water aan je soep kunnen toevoegen, bijvoorbeeld als je onverwachts een extra eter hebt of gewoon omdat je niet houdt van dikke soep. Laat je soep nu rustig pruttelen tot de courgette gaar is.

Schep voorzichtig de soep in je blender of gebruik een staafmixer om je soep glad te maken. Er ontstaat nu een mooie groene soep met donkergroene spikkels van de schil van de courgette. Mooi! Schep de courgettesoep uit de blender in een schone soeppan. Als je alle soep hebt verzamelt dan voeg je de kookroom toe.

Breng de soep weer aan de kook. Nu is het tijd om te proeven! Voeg peper en zout naar smaak toe. Deze courgettesoep is heerlijk met een vers afgebakken stokbroodje met kruidenboter.

Eet smakelijk!

Dit is een gastblog geschreven door mijn vriendin Martine. Zij zal hier af en toe haar favoriete recepten met jullie delen!

 

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *