Cinnamon rolls van croissantdeeg

Cinnamon rolls van croissantdeeg

Gek op cinnamon rolls, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Deze cinnamon rolls staan in een half uurtje op tafel en zijn ook nog eens heel lekker. Dus, wil je je liefje verrassen met een ontbijtje op bed? Of heb je zelf zin in een lekker zondig en zoet ontbijtje? Sta een half uurtje eerder op en je kunt genieten van deze overheerlijke kaneelbroodjes.

Croissantdeeg

Croissantdeeg is de ideale oplossing wanneer je geen tijd hebt om ‘echte’ cinnamon rolls te maken. Normaal gesproken is cinnamon rolls maken namelijk een tijdrovend klusje. Deeg kneden, deeg rijzen, rollen en nog een keer rijzen. Dat vind ik het normaal gesproken allemaal wel waard, maar soms heb zélfs ik zin in iets snels en makkelijks.

Je kunt croissantdeeg voor een heleboel dingen gebruiken zoals croissantjes met ham en kaas of pizzahapjes. Maar deze keer wilde ik iets zoets en ik had al tijden zin in cinnamon rolls, dus ik besloot ze te vullen met kaneel en suiker en ze op een iets andere manier op te rollen. En zo werden deze super simpele, maar overheerlijke cinnamon rolls geboren.

Cinnamon rolls van croissantdeeg

Recept cinnamon rolls van croissantdeeg

Voor 6 cinnamon rolls van croissantdeeg

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 60 gram zachte roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Meng de zachte boter met de suiker en de kaneel.

Maak het blikje croissantdeeg open het vouw de lap in de breedte deeg doormidden. Rol het deeg met een deegrol een beetje uit zodat het wat breder wordt.

Besmeer de lap deeg met het boter suiker mengsel. Rol het deeg op en snijd er 6 cinnamon rolls van. Vet een taartvorm of springvorm in met een beetje boter. Leg de cinnamon rolls in de vorm, zorg dat er genoeg ruimte tussen de rolletjes zit.

Bak ze voor 13 tot 15 minuten af, zodat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze een klein beetje afkoelen en haal ze uit de vorm. Eet ze op terwijl ze nog warm zijn. Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht!


3 thoughts on “Cinnamon rolls van croissantdeeg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *