Chocolade nemesis (de allerlekkerste chocoladetaart ooit)

Chocolade nemesis (de allerlekkerste chocoladetaart ooit)

Voor alle chocolade liefhebbers out there, this one is for you. Dit is écht écht écht de allerlekkerste chocoladetaart die ik ooit geproefd en gemaakt heb! Echt waar, ik overdrijf niet. Als het maar even kan moet je echt de moeite nemen om deze taart een keer te bakken. Lekkerder dan de beste brownies, ik beloof het je.

Dit recept komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. In het weekend werk ik in een hele leuke winkel/restaurant in Breda waar ze de lekkerste lokale producten verkopen. Waaronder overheerlijke gebakjes. En soms heb ik het geluk dat ik iets lekkers mag proeven! Zo ging het ook met dit goddelijke taartje.

Chocolade hemel

Ik moest dit recept natuurlijk ook zelf proberen, en de chef vond het geen probleem om het met me te delen. En nu deel ik het, met zijn toestemming, met jullie! Dit taartje is zo lekker omdat er geen bloem in zit. Het is eigenlijk een soort gebakken chocolade mousse. Je bakt het in twee delen, zodat de onderkant wat harder is en de bovenkant heerlijk zacht en smeuïg blijft. De taart heeft een ongelooflijk volle chocolade smaak. Eerlijk: het is een van de lekkerste dingen die ik ooit geproefd heb!

Chocolade nemesis

Recept chocolade nemesis

Voor 1 taart

  • 250 gram boter
  • 250 gram melk chocolade
  • 110 gram pure chocolade
  • 300 gram witte basterd suiker
  • 25 ml water
  • 5 eiwitten
  • 5 eidooiers

Laat de suiker met het water tot een karamel smelten in een steelpannetje. Je kunt het begin een keer roeren om de suiker goed te mengen met het water, maar probeer daarna niet te veel meer te roeren. Je kunt de suiker ‘roeren’ door met de pan te draaien, zo krijg je geen klontjes in je karamel. Laat de suiker zachtjes borrelen tot ‘ie lichtbruin gekleurd is.

Breek de chocolade in stukjes en doe in een grote kom samen met de boter. Giet de hete karamel over de chocolade en de boter en laat smelten. Scheid de eieren en roer de eidooiers door het chocolademengsel en laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 165 ºC. Klop de eiwitten met een beetje zout luchtig. Je kunt dit met de hand doen met een garde of een mixer gebruiken. Spatel de eiwitten door het chocolademengsel.

Leg een velletje bakpapier onderin een springvorm en klem de vorm eromheen. Knip het overige bakpapier langs de rand weg en vet de vorm in met een beetje boter. Stort tweederde van het beslag in de springvorm en bak voor 40 minuten.

Laat de taart helemaal afkoelen voordat je ‘m voor de tweede keer afbakt. Verdeel de rest van het beslag over de taart en bak de taart nog een keer op 165 ºC voor 20 minuten. Het is de bedoeling dat de taart een beetje zacht blijft op de bovenkant. Laat de chocolade nemesis een nachtje (of tenminste een paar uur) in de koelkast staan. Het kost je een beetje tijd en een hoop wachten, maar daarna kun je gaan genieten van de allerlekkerste chocolade taart ooit. Eet smakelijk!

Deel dit bericht!


2 thoughts on “Chocolade nemesis (de allerlekkerste chocoladetaart ooit)”

  • Hoe groot moet de springvorm zijn? En bak je de taart in het midden van de oven? (hete lucht of onder en bovenwarmte?) Groet Harriet

    • Hoi Harriet,
      Ik heb een springvorm van 24 cm gebruikt, maar een maatje kleiner kan ook. Dan wordt je taart gewoon een beetje hoger (misschien dat ie dan wel een beetje langer in de oven moet). De taart moet in het midden van de oven gebakken worden. Ik heb een elektrische oven met onder- en bovenwarmte gebruikt. Als je een heteluchtoven gebruikt dan moet je de taart op 145 °C bakken. Succes met het bakken van de taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *