Bulgursalade met feta

Bulgursalade met feta

Deze bulgursalade met feta is een heerlijke maaltijdsalade voor in de zomer. Lekker licht en perfect voor een warme dag. Wij eten het meestal met een lekker gekruid (vega) worstje of een stukje vis. Je zou ‘m zelfs bij de barbecue kunnen serveren. Vol met groenten en bulgur is deze bulgursalade een voedzame en gezonde maaltijd.

Bulgur is gebroken tarwe en het wordt steeds populairder in Nederland. Als je het nog niet geprobeerd hebt dan moet je dat zeker een keer doen! Bijvoorbeeld als bulgursalade, maar het is ook heel lekker bij wat gegrilde groenten en een stukje vlees of iets dergelijks. Bulgur lijkt wel een beetje op couscous en wordt veel in de Turkse keuken gebruikt. Ik haal mijn bulgur dan ook altijd in de Turkse supermarkt, want daar is het een stuk goedkoper! Ik gebruik meestal grove bulgur, dat heeft een beetje meer bite. Je kunt er ook voor kiezen om fijne bulgur te gebruiken, dat lijkt wat meer op couscous.

Bulgursalade

Recept bulgursalade met feta

Deze bulgursalade met feta is voldoende voor 2 á 3 personen

  • 1 koffiekopje bulgur
  • half bouillonblokje (groente of kip)
  • 8 smaaktomaatjes
  • halve komkommer
  • 2 lente uitjes
  • 1 puntpaprika
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper

Begin met het koken van de bulgur. Dit kun je ’s ochtends of een paar uur van te voren al doen zodat de bulgur afgekoeld is wanneer je de salade maakt. Breng anderhalf koffiekopje water aan de kook met een half bouillonblokje. Giet de bulgur erbij en laat zachtjes koken tot dat al het water door de bulgur is opgenomen. Als je fijne bulgur gebruikt dan hoef je maar één kopje water te gebruiken en hoef je de bulgur niet te laten koken, maar alleen te laten wellen. De fijne bulgur neemt het water namelijk makkelijker op en is sneller gaar.

Snijd de tomaten in stukjes, de lente ui in ringetjes en de paprika en komkommer in blokjes (ik haal meestal de zaadlijsten uit de komkommer zodat de salade niet te vochtig wordt). Verkruimel de feta en meng alles in een grote kom door elkaar. Meng er de (afgekoelde) bulgur doorheen met de twee eetlepels olijfolie, het citroensap en een snuf peper en zout. En met een paar simpele stappen heb je een heerlijke bulgursalade op tafel staan, eet smakelijk!

Bulgursalade met feta
Summary
recipe image
Recipe Name
Bulgursalade met feta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)
Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *