Aspergequiche

Aspergequiche

Het aspergeseizoen is al weer afgelopen, maar ik wil toch het recept voor deze aspergequiche graag nog met jullie delen! Bewaar ‘m voor volgend jaar is mijn advies, want deze aspergequiche is onweerstaanbaar lekker. Perfect voor bij het diner met een lekkere groene salade, maar ook heel geschikt als brunchgerecht (bijvoorbeeld met pasen!). Je kunt ook een miniversie van de aspergequiche als borrelhapje maken. Geniet van deze overheerlijke vegetarische quiche!

Recept groene asperges

Ik gebruik in dit recept witte en groene asperges! Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen groene of alleen witte te gebruiken. Ik vind ze allebei super lekker en ook in combinatie smaken ze erg goed!

Ik gebruik eigenlijk altijd een rol met kant en klaar deeg voor quiches. Je kunt natuurlijk ook zelf het deeg maken, maar voor quiche vind ik kant en klaar bijna net zo lekker. Ik ga altijd voor een kant en klaar gistdeeg, maar als je het lekkerder vindt kun je ook bladerdeeg gebruiken. Met kant en klaar deeg is dit een erg snel en makkelijk recept!

Recept aspergequiche

Dit recept voor aspergequiche is voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht

  • 6 groene asperges
  • 6 witte asperges
  • 1 rol deeg voor hartige taart/quiche uit de koeling
  • 2 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram oude kaas

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een quichevorm (of springvorm) in met een beetje boter. Bekleed de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Voordat de vulling er in gaat bakken we de korst voor (blind bakken), zodat de bodem straks niet zompig wordt. Bedek het deeg met bakpapier en vul het met een steunvulling, ik gebruik gedroogde kikkererwten maar je kunt ook bakparels, rijst of spliterwten gebruiken (je kunt de erwten en rijst vervolgens niet meer gebruiken). Bak de korst met de vulling zo’n 15 minuten. Haal de vulling er uit en bak nog eens 5 á 10 minuten, totdat de bodem mooi lichtbruin is.

Schil ondertussen de witte asperges en snijd de kontjes eraf. Was de groene asperges en snijd de kontjes eraf. Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Snijd de asperges in drieën. Kook de witte asperges zo’n 5 minuten, voeg de laatste 3 minuten de groene asperges toe.

Laat de asperges een beetje afkoelen en men ondertussen de eieren met de crème fraîche en de helft van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en een beetje zout.

Wanneer de korst klaar is met voorbakken kun je de voorgekookte asperges erin verspreiden. Giet het eiermengsel over de asperges heen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de quiche voor 30 minuten, tot de vulling stevig en gaar is en de kaas mooi goudbruin. Laat de quiche heel even afkoelen voor je ‘m aansnijdt. Eet smakelijk!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *