Amerikaanse chocolate chip cookies

Amerikaanse chocolate chip cookies

Mijn oma in Amerika staat bekend om haar recept voor chocolate chip cookies. Zoals ik bij het pindakaaskoekjes recept al vertelde: ze is de beste in koekjes bakken.  Zover ik me kan herinneren zijn dit de eerste koekjes die ik ooit bakte en nog steeds regelmatig bak. Tijd om haar recept met jullie te delen.

Ik bestel mijn chocolate chips meestal online, omdat ik het liefste ‘the real deal’ in huis heb. Tollhouse chocolate chips van Nestle zijn gewoon de beste! Voor mij zijn die gele zakken met chocola er in een soort jeugdsentiment geworden, maar als je er niet aan kunt komen is dat geen probleem. Je kunt gewoon een chocolade reep in stukjes hakken of chocolade druppels gebruiken, daar worden je chocolate chip cookies net zo lekker van.

Amerikaans recept

Amerikaanse recepten zijn vaak juist zo makkelijk omdat ze gebruik maken van cups. Je hoeft niks af te wegen, maar gewoon je kopje vol te scheppen. Ik heb mijn cups al jaren geleden uit Amerika gehaald, maar je kunt ze tegenwoordig ook makkelijk in Nederland vinden. Voor degene die geen measuring cups hebben zal ik het gewicht in grammen ook in het recept vermelden.

Als je het leuk en/of lekker vindt kun je ook nootjes aan je chocolate chip cookies toevoegen of zelfs m&m’s gebruiken in plaats van chocolate chips. Het recept is heel gemakkelijk en de koekjes zijn overheerlijk. Knapperig aan de randen, maar nog een beetje zacht van binnen. De truc voor de allerlekkerste chocolate chip cookies is niet te zuinig zijn met vanille, daar gaan ze nou net zo lekker van smaken.

Recept chocolate chip cookies

Dit recept is voldoende voor ongeveer 40 chocolate chip cookies

  • 2 1/4cup bloem (290 gr)
  • theelepel zout
  • theelepel baking soda
  • 1 cup roomboter op kamertemperatuur (240 gr)
  • 3/4 cup bruine suiker (aangedrukt, 135 gram)
  • 3/4 cup kristalsuiker (150 gram)
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille essence
  • 1 1/2 cup chocolate chips (puur of melk of half om half, 240 gr)

Verwarm de oven voor tot 180 ºC.

Meng in een kom de bloem, het zout en de baking soda door elkaar.

Meng in een andere kom de boter met een mixer of met de hand met de twee soorten suiker en het vanille essence. Meng daar vervolgens één voor één de eieren doorheen. Meng nu geleidelijk het bloem mengsel door het boter mengsel heen. Spatel vervolgens de chocolate chips door het deeg heen.

chocolate chip cookies

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Maak met twee eetlepels steeds kleine hoopjes deeg en leg deze op de bakplaat. Duw met de ene lepel het deeg van de andere lepel af. Leg de hoopjes niet te dicht bij elkaar, want dan eindig je met een grote plaat koek. Bak de koekjes voor 9 tot 13 minuten af, tot ze mooi goudbruin zijn. Lekker met een kopje thee of zoals ze in Amerika doen met een glaasje melk. Eet smakelijk en geniet van je traditionele Amerikaanse chocolate chip cookies!

chocolate chip cookies

 

Deel dit bericht!


1 thought on “Amerikaanse chocolate chip cookies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *