5x een simpel borrelhapje

5x een simpel borrelhapje

Als er visite op bezoek komt in huize van Meer staan er altijd zelfgemaakte borrelhapjes op tafel. Vrienden en familie weten inmiddels wel wat ze moeten verwachten als ze bij ons op bezoek komen: een tafel vol lekkers. Meestal krijgen ze van mijn vriendin vooraf dan ook een waarschuwing, zoiets als: ”Niet te veel eten van te voren, want Megan heeft weer in de keuken gestaan”. Binnenkort zijn we allebei jarig, dus afgelopen week heb ik vast wat inspiratie opgedaan tussen mijn recepten. Deze keer deel ik mijn vijf favoriete en ook nog eens hele simpele borrelhapjes met jullie.

1. Spiesjes met tomaat en mozzarella

Dit klassieke borrelhapje is vast onder een hoop van jullie al bekend: spiesjes met tomaat en mozzarella. Het enige dat je nodig hebt zijn cherrytomaatjes, mini mozzarella balletjes, blaadjes basilicum en een prikker. Ik wissel de basilicum soms af met bijvoorbeeld een stukje prosciutto of parmaham, ook heel erg lekker!

Tomaat mozzarella spiesjes

2. Mini-quiches

Mini-quiches zijn een beetje meer werk dan het bovenstaande hapje, maar dat is het zeker waard. Ik gebruik vaak mijn recept voor pompoenquiche, maar je kunt ook een ander soort quiche maken. Bijvoorbeeld met prei en spekjes. Voor het maken van mini-quiches heb je een cupcake of mini-cupcake vorm nodig. Verder blijft het recept in principe hetzelfde, je moet alleen de pompoen een beetje kleiner snijden. Wil je mini-quiches met prei en spek maken, dan moet je de spekjes en de prei van te voren even bakken in een koekenpan. Verder blijft het recept hetzelfde. Heel simpel dus eigenlijk!

Mini-quiches

3. Dadels met roomkaas en ontbijtspek

Nog zo’n simpel borrelhapje: dadels met roomkaas en ontbijtspek. Dit borrelhapje is negen van de tien keer veruit het favoriete borrelhapje van mijn gasten. Je hebt er maar die ingredienten voor nodig: dadels, roomkaas en ontbijtspek. Haal de pitten uit de dadels, vul ze met een theelepeltje roomkaas (ik gebruik vaak philadelphia of de huismerk variant daarvan) en omwikkel ze met een half plakje ontbijtspek. Even bakken in de koekenpan of 10 minuutjes op 180 ºC in de oven en ze zijn klaar!

Borrelhapjes

4. Pizzaspiralen van bladerdeeg

Pizzaspiralen zijn heel erg simpel om te maken, maar zien er tegelijkertijd best indrukwekkend uit. Je hebt de volgende ingedienten nodig: een rol vers bladerdeeg, een potje tomatensaus (pizzasaus of gewone pastasaus maar geen tomatenpuree), salami en geraspte kaas. Smeer de rol bladerdeeg in met een laagje saus, verdeel er de salami overheen en bestrooi met geraspte kaas. Probeer de rol (vanaf de kortste kant) zo strak mogelijk op de rollen. Snijd de rol in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze voor ongeveer 10 minuten af op 180 ºC tot ze mooi goudbruin zijn.

Pizzaspiralen

5. Salade met gerookte kip, appel en bleekselderij

Het laatste borrelhapje is een heerlijke salade met gerookte kip, appel en bleekselderij die super lekker is op een toastje of stokbroodje. Dit heb je er voor nodig: één gerookte kipfilet, één appel, twee stengels bleekselderij, drie eetlepels mayonaise en een theelepel kerriepoeder. Snijd de kipfilet, de appel en de bleekselderij in blokjes en meng met de mayonaise en het kerriepoeder. Zo simpel is het en ook nog eens heel lekker!

Salade kip, appel en bleekselderij

Summary
recipe image
Recipe Name
5x een simpel borrelhapje
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
Deel dit bericht!


2 thoughts on “5x een simpel borrelhapje”

  • Super goede ideetjes! Ik ben altijd zo inspiratieloos op het gebied van niet te ingewikkelde hapjes geschikt voor grote hoeveelhedenproductie 😛 dit is leuk en lekker!

  • Ik ben regelmatig te gast en kan uit ervaring zeggen dat het altijd “dubbel feest” is: Ten eerste een heel gezellige sfeer met leuke mensen en ten tweede (ook niet onbelangrijk 😉 ) de overheerlijke hapjes, alles zelfgemaakt met plezier én liefde, dat proef je er écht aan af!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *