De lekkerste Amerikaanse pancakes

De lekkerste Amerikaanse pancakes

Ik ben gek op deze Amerikaanse pancakes! Ze zijn lekker luchtig en niet te droog. Een perfect ontbijtje voor op zondagochtend! Ze zijn het lekkerste met maple syrup als je het aan mij vraagt. Maar ook met aardbeien, poedersuiker en roomboter of ‘gewone’ stroop zijn ze onweerstaanbaar.

Amerikaans ontbijt

Amerikaanse pancakes zijn een echt traditioneel Amerikaans ontbijt. Het klinkt misschien een beetje heftig als ontbijt. En eigenlijk is het dat ook wel… Daarom zijn ze perfect voor het weekend, als laat ontbijt na een avondje stappen bijvoorbeeld. Thuis waren croissantjes altijd vaste prik op zondag, maar heel soms werd ik wakker met de geur van American pancakes. Een echt feestmaal als je het aan mij vraagt.

Hier staan ze ook maar heel af en toe op tafel bij het ontbijt, meestal bij een speciale gelegenheid of tijdens de vakantie. Maar als je een keer een zondig ontbijtje wil eten dan zijn deze pancakes een goede keuze!

Recept Amerikaanse pancakes

Dit recept is voldoende voor 12 Amerikaanse pancakes

  • 2 eieren
  • 200 ml melk (1 1/4 cup)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 195 gram bloem (1 1/2 cup)
  • 3/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels baking soda

Klop de melk en eieren met de een garde of mixer tot een schuimig mengsel. Meng er daarna de gesmolten boter doorheen.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar (de bloem, het zout, de suiker en de baking soda). Meng de melk en de eieren erdoorheen en laat het mengsel 15 minuten staan. De pancakes worden iets luchtiger wanneer je het beslag even laat rusten, maar je kunt ook gelijk verder gaan met bakken.

Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur met een klein scheutje zonnebloemolie. Je hebt echt maar een klein beetje olie nodig, anders worden de pancakes te vet. Bak ze met twee of drie tegelijk. Het ligt er een beetje aan hoe groot je ze wil hebben. Ik gebruik meestal 2 schepjes met een kleine opschep/soeplepel per pancake. Laat ze bakken tot er belletjes vormen (ongeveer 2 minuten) tot één kant mooi goudbruin is. Draai om en laat nog een minuutje bakken tot ook de andere kant mooi goudbruin is.

Je kunt er gelijk van gaan genieten, maar je kunt ook een grote stapel bakken en dan pas aanvallen. De pancakes houden best een tijdje warmte vast, dus dit is de manier waarop ik het meestal doe. Zo kun je gezellig samen aan tafel genieten van je vers gebakken Amerikaanse pancakes. Eet smakelijk!

Deel dit bericht!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *